22/04/2020

O nama

Coworking Asocijacija Srbije (CAS) je dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje osnovano u decembru 2018. godine kao formalna mreža 19 organizacija iz Srbije, sa ciljem unapređenja rada coworking, coliving prostora i habova koji podstiču preduzetništvo i inovacije.

Aktivnosti

CAS zastupa interese coworking i coliving prostora, podstiče i podržava njihov razvoj i saradnju, unapređuje položaj, prepoznatljivost i vidljivost prostora i samog koncepta coworkinga, te pomaže stvaranje podsticajnog okruženja za preduzetništvo i povećanje (samo)zapošljavanja mladih.

CAS učestvuje u javnom dijalogu o temama relevantnim za coworking i coliving prostore, preduzetništvo i inovacije, unapređujući sistemski okvir za prepoznavanje coworking koncepta u Srbiji.

CAS pomaže ostvarivanje saradnje, razmene iskustava i umrežavanja sa relevantnim organizacijama u zemlji i inostranstvu.  

Istorijat

CAS je nastala kroz seriju konferencija i susreta održanih u Mokrinu, Nišu i Subotici, tokom 2017. i 2018. a koje su podržali GIZ i British Council. Na ovim susretima predstavnici coworking prostora imali su prilike da se upoznaju, povežu, počnu da sarađuju i prepoznaju zajedničke interese.

Kroz program Growth Hub koji je realizovao projekat GIZ YEP (Youth Employment Promotion) tokom 2018. godine iskusniji habovi pomagali su novoosnovanima i razmenjivali iskustva, te zajednički posetili Coworking Europe Konferenciju, u Amsterdamu, u novembru 2018.

U toku 2019. CAS je uz podršku Saveta za kreativne industrije prvi put zajednički nastupila na Sajmu Turizma, te obezbedila vidljivost coworking prostora na aerodromu Nikola Tesla. U oktobru 2019. CAS je pružila podršku realizaciji prve međunarodne Coworking & Coliving konferencije u Beogradu: www.cccsee.com.

Više informacija